Forside login

 

Meget tør hud

 

 

Har du meget tør hud, har din hud en tendens til at blive irriteret og rød. Indimellem bliver huden, hvis man ikke hele tiden behandler den omhyggelig, så tør, at den både revner, og der dannes en form for skæl på huden. Har du meget tør hud, mærkes din hud rigtig stram nærmest som om, at huden er alt for lille at være i.

Grunden til, at du har tør hud er, at din hud har svært ved at holde på hudens naturlige fugt. Ligesom et hus er bygget op af mursten, der holdes sammen med mørtel, er din hudoverflade bygget op af hornceller. Imellem disse celler findes fedtstoffer, man kalder barrierestoffer eller lipider. De svarer til mørtel imellem murstenene. Hvis du har tør hud, har du simpelthen for lidt "mørtel" i huden mellem horncellerne, og alt for meget vand fordamper fra din hud.

Meget tør hud giver ofte problemer hele året men især om efteråret og vinteren, hvor luftfugtigheden er lav. Det virker nemlig udtørrende for huden. Sommer og sol kan også give problemer. Solens stråler ødelægger hudbarrieren, så huden har sværere ved at binde fugten til huden, og det tørrer den yderligere ud.

Din hud har derfor dagligt brug for grundig pleje. En pleje der fugter huden i dybden, giver den fedt og lægger en barriere, så smertefulde infektioner ikke opstår. Decubal har særlige plejeprodukter, som giver næring, fugt og fedt til den meget tørre hud. Alle Decubal produkter er uden parfume, farvestoffer og parabener, og kan derfor bruges af hele familien - selv de mindste.

Læs her mere om Decubals produkter:

 
   

  Hårbundspleje til meget tør hud  
 
 

Har du meget tør hårbund, oplever du, at den klør og føles rigtig stram. Din hårbund har også tendens til at blive irriteret, og det betyder, at når du kradser dig, kan der drysse små skællignende flager af.

Tør hud har svært ved at holde på hudens naturlige fugt, og den har derfor let ved at tørre ud, og meget tør hud klør og bliver lettere irriteret. For at få bugt med den stramme og kløende fornemmelse er det en god idé at lindre din hårbund og give den fugt.

Læs her om Decubals hudplejeprodukter, som fugter, beroliger og forebygger meget tør og kløende hårbund:


 
 


Share
Hudtype Test Find dine Decubal produkter